Hedegaard Madsen Lønstrup - Telefon 98 96 01 01 hm@hedegaard-madsen.dk

Vi står stadig til rådighed for vurdering og fremvisning og benytter naturligvis værnemidler i henhold til gældende regler for håndtering af Corona-virus.
Ring eller skriv, som I plejer.

Din ejendomsmægler i Skagen anbefaler

Spisesteder i Skagen:

Seværdigheder i Skagen:

Aktiviteter i skagen:

Skagens karakteristika

I Skagen findes Danmarks næsthøjeste fyrtårn Skagen Fyr (Det grå fyr), hvorfra der er en god udsigt over omegnen. Skagen Station blev opført i 1919 og er endestation for Skagensbanen.

I området omkring byen findes en særpræget natur, der ikke ses mange steder i Danmark.

En gruppe danske malere - Skagensmalerne hvoriblandt kan nævnes P. S. Krøyer, Anna Ancher og Michael Ancher - fandt lyset så specielt og spændende, at de bosatte sig i det høje nord og skabte mesterværker, som kan ses på Skagens Museum.

Farven på husene er speciel - skagengul - og karakteristisk er de hvide kanter på tagstenene.

En person fra Skagen kaldes en skagbo (udtales "skawbo", i henhold til dialekten i området).

En af byens største erhvervsvirksomheder er Karstensens Skibsværft A/S, der har eksisteret siden 1917. Værftet er et af de få danske værfter, der bygger nybygninger. Værftet beskæftiger i 2017 ca. 260 medarbejdere.

Skagen er det sted i Danmark, hvor der er iagttaget flest fuglearter, i alt ca. 380 ud af landets ca. 465 arter (2018). Området, med Grenen i spidsen, besøges året rundt af hundredvis af fuglekiggere fra hele Danmark, især i april-juni. Andre velbesøgte steder for fuglekiggere er Ellekrattet, Nordstrand ved Batterivej og Flagbakken sydvest for byen. Hvert for- og efterår ringmærkes fugle på Grenen, i mindre grad også ved Ellekrattet.

 

Kilde: da.wikipedia.org