BLOKHUS

Blokhus var i 1600-tallet og frem til 1800-tallet et søfartssamfund, der helt eller delvist ernærede sig ved skibsfart med Norge. Skudehandelens oprindelse fortaber sig i historien, men ved Plakat af 4 Sept. 1680 gaves der beboerne i Klitmøller, Blokhus og ved Tornby Strand tilladelse til at udføre korn til Norge og indføre trælast derfra mod at erlægge told. I 1682 talte bebyggelsen Blokhus 15 huse med jord, det dyrkede areal udgjorde blot 7,7 Tdr. Ld., skyldsat til 0,82 Tønder Hartkorn.
I 1700-tallet forekom flere tingsvidner om Blokhus deltagelse i den norske skudehandel.
Omkring 1859 beskrives Blokhus således: ”Blokhuus med Gjæstgiveri, Herredsfogedbolig, Sæde for Forligelsescommissionen og Thingsted for Hvetbo Herreds Jurisdiction, Bolig for Toldcontrolleur, Bageri, Befordringsstation, Redningsstation, Vindmølle”, og det oplyses yderligere, at der fra Blokhus drives ”Skibsfart paa Norge, Kjøbmandshandel og adskillig Kjøbstednæring. Her afholdes et Foraarsmarked med Heste, Kreaturer, Avlsredskaber og Trævarer”.
I dag er Blokhus en levende by med knapt 500 indbyggere, 10-15 restauranter, badehotel og gode butikker med mærkevarer. Der er gode frituftsaktiviteter i området, f.eks. Gateway Blokhus med naturstier, mountainbikerute, gymnastikredskaber, masseovn til pizzabagning, madpakkehus, grill-selv-pladser og legeplads. På stranden kan man støde på Saunahytten - der kan benyttes mod forudbestilling hver morgen i sommersæsonen eller lejes til en familiedag eller firmaarrangement og meget andet. Nær Blokhus finder man gode oplevelser. Fårup Sommerland er et af fyrtårnene. Skulpturparken i Hune et andet, men der er også plads til andet. I Hune finder man Anne Justs Have, der drives af frivillige, som arbejder ud fra Anne Justs planer for, hvordan haven skal tage sig ud. Redningsstationen i Blokhus blev i 2005 genopført efter en velvillig donation. Den blev oprindelig revet ned under anden verdenskrig, hvor den lå i vejen for tyskerne. Dengang lå den hvor restaurant Nordstjernen ligger i dag. Den drives af frivillige, og alle donationer går til husets drift. Øst for Hune ved den store rundkørsel er der i 2022 etableret en park med fodboldgolf, minigolf, krolf, discgolf og petanque. Her er aktiviteter nok til en hel dag. I forbindelse med denne part er der i 2024 åbnet hotel.
I julen 2023 forårsagede stormen Pia, at nogle containere faldt af et af Maersks skibe, hvilket gav massiv forurening af stranden i de følgende dage. Maersk har virkelig taget ansvar for forureningen og har lavet aftale om jævnlig rensning af stranden, så den kan benyttes af de mange strandgæster. Lokale beboere har udtalt, at stranden aldrig har været renere.

LØKKEN

Løkken, der ligger i Vendsyssel, var oprindelig et gammelt fiskerleje, der fik succes med skudehandel, men er i dag en travl turist- og ferieby. Byen har 1.638 indbyggere (2023), og er en del af Hjørring Kommune i Region Nordjylland. Løkken ligger ved Jammerbugten i Skagerrak, sydvest for Hjørring og nord for Aabybro.
De ældste bosættelser i Løkken er fra slutningen af 1600-tallet, men derefter udviklede byen sig til en vigtig ladeplads for handelen mellem Vendsyssel og Sydnorge, hvor korn, smør og kød blev byttet med træ og jern. Der findes stadig pakhuse fra denne skudehandel, der varede til omkring 1900.
Løkken blev også en vigtig fiskerby, og var i perioder den 3. største ved Vestkysten. Omkring 1950 var der omkring 50 både, der blev trukket op på stranden. Fiskermiljøet med mole, bådeplads, signalmast, tjæreplads og redningshuset, der nu er museum for kystfiskeri, eksisterer endnu, men der er kun er få fiskere tilbage. Løkken var indtil kommunalreformen i 2007 en af hovedbyerne i Løkken-Vrå Kommune.
Den 19 km lange og meget brede strand mod syd er åben for bilkørsel året rundt, og der kan køres helt til Rødhus. Der er nedkørsler også i Blokhus, Grønhøj og Saltum. Strækningen tiltrækker på grund af den lette tilgængelighed utallige turister. Efter Rødhus er strandens beskaffenhed dog lidt for løs til bilkørsel. Her er det værd at bemærke, at der efter stormen Pia i julen 2023 er lavet aftale om regelmæssig strandrensning, der betales af Maersk, for at sikre at alt tabt gods samles op hurtigt.

Lokal og pålidelig ejendomsmægler i Lønstrup


Hedegaard Madsen er din førende ejendomsmægler i Lønstrup, der er dedikeret til at gøre bolighandel til en glidende og problemfri oplevelse. Med vores dygtige team af erfarne ejendomsmæglere og omfattende lokalkendskab er vi din partner, når du søger at købe eller sælge bolig eller sommerhus i Lønstrup-området.

Vores ekspertise som ejendomsmægler i Lønstrup giver dig den tryghed, du har brug for, når du tager beslutningen om at købe eller sælge en bolig. Vi forstår, at hver bolighandel er unik, og vi skræddersyr vores service til dine specifikke behov. Uanset om du ønsker at købe din drømmebolig eller sælge din nuværende ejendom, er vi her for at hjælpe dig med at opnå dine mål.

Hvad gør os unikke som ejendomsmægler i Lønstrup?

Lokalkendskab: Vi kender området ud og ind, hvilket giver os en unik fordel, når vi hjælper dig med at finde den perfekte bolig eller sælge din ejendom.

Personlig Service: Vi tror på at skabe tætte forbindelser med vores kunder. Vores personlige service betyder, at vi altid er tilgængelige for at besvare spørgsmål og give rådgivning, når du har brug for det.

Markedsindsigt: Vores team er opdateret med den seneste markedsindsigt i Lønstrup. Vi kan hjælpe dig med at få den bedste pris for din ejendom eller finde den bolig, der passer til dine behov.

Uafhængig: Vi er ikke bundet til at samarbejde med nogen. Det betyder, at vi kan vælge blandt alle aktører i et marked, hvor man altid vil have det bedste, uanset om det nu er sommerhusets pris eller kreditforeningens lånetilbud, vi snakker om.

Kontakt os i dag for at starte din boligrejse med os. Vi ser frem til at hjælpe dig med at opnå dine boligdrømme. Læs mere om os på siden "Om os".

SKAGEN

I Skagen findes Danmarks næsthøjeste fyrtårn Skagen Fyr (Det grå fyr), hvorfra der er en god udsigt over omegnen. Skagen Station blev opført i 1919 og er endestation for Skagensbanen.
I området omkring byen findes en særpræget natur, der ikke ses mange steder i Danmark.
En gruppe danske malere - Skagensmalerne hvoriblandt kan nævnes P. S. Krøyer, Anna Ancher og Michael Ancher - fandt lyset så specielt og spændende, at de bosatte sig i det høje nord og skabte mesterværker, som kan ses på Skagens Museum.
Farven på husene er speciel - skagengul - og karakteristisk er de hvide kanter på tagstenene.
En person fra Skagen kaldes en skagbo (udtales ”skawbo”, i henhold til dialekten i området).
En af byens største erhvervsvirksomheder er Karstensens Skibsværft A/S, der har eksisteret siden 1917. Værftet er et af de få danske værfter, der bygger nybygninger. Værftet beskæftigede i 2023 ca. 160 fastansatte medarbejdere og dertil et stort antal korttidsansatte.
Skagen er det sted i Danmark, hvor der er iagttaget flest fuglearter, i alt ca. 400 ud af landets ca. 500 arter (2023). Området, med Grenen i spidsen, besøges året rundt af hundredvis af fuglekiggere fra hele Danmark, især i april-juni. Andre velbesøgte steder for fuglekiggere er Ellekrattet, Nordstrand ved Batterivej og Flagbakken sydvest for byen. Hvert for- og efterår ringmærkes fugle på Grenen, i mindre grad også ved Ellekrattet.
Siden 2018 er Skagen Havn blevet anløbssted for krydstogtskibe, og antallet af anløb stiger næsten hvert år, så der i 2024 er planlagt over 50 anløb.

Lokal Ejendomsmægler i Tornby


Som din lokale ejendomsmægler i Tornby og det omkringliggende område, forstår vi vigtigheden af at kombinere ekspertise med personlige service, for at sikre en gnidningsfri ejendomshandel.

Med års erfaring inden for ejendomsmarkedet i Tornby har vi en dybtgående forståelse for det lokale marked. Vores professionelle team af ejendomsmæglere er her for at levere skræddersyede løsninger, uanset om du ønsker at købe eller sælge en bolig.

Hvorfor vælge os som din ejendomsmægler i Tornby?

Lokalkendskab: Vi har en omfattende viden om Tornby og det store sommerhusområde. Dette giver os mulighed for at finde de mest attraktive ejendomme eller købere til dig.

Vi forstår, at hver ejendomshandel er unik. Derfor tilbyder vi personlig rådgivning og skræddersyede løsninger, der passer til dine specifikke behov.

Vi holder os konstant opdaterede med de seneste tendenser og priser på ejendomsmarkedet i Tornby og omegn. Det sikrer, at du får den bedst mulige aftale.

Kontakt os i dag for at begynde din ejendomsrejse. Vi ser frem til at hjælpe dig med at opnå dine boligdrømme.


TVERSTED

Tversted er en lille by i det nordvestlige Vendsyssel ved Tannisbugt. Byen har omkring 550 fastboende indbyggere og ligger i Tversted Sogn. I sommerhalvåret stiger indbyggertallet, når tusinder af turister gæster en badeby, der af nogen kaldes ”lille-Skagen”. Byen er beliggende i Hjørring Kommune og hører til Region Nordjylland.
Et særkende ved Tversteds badestrand er den beskyttede beliggenhed inderst i Tannisbugt. Ydermere gør læen fra de norske fjelde, at Tversted sammen med Skiveren og Skagen er blandt de områder i Jylland, der får mest sol. De udstrakte klitplantager både øst og vest for byen har masser af vandre- og cykelruter og Tversted-Søerne er et yndet mål for en skovtur. Østerklit Stokmølle, der er den sidste fungerende af sin art i Danmark, ligger i den allerøstligste del af plantagen. Længere østpå ved Tuen finder man Ørnereservatet, hvor der jævnligt er opvisninger med rovfugle i alle størrelser, lige fra den lynhurtige jagtfalk til den kæmpestore sydamerikanske kondor.
Hvert år i uge 42 afholdes der ”Jazzy Days”, hvor repræsentanter fra både dansk og international moderne jazz gæster byen.